Wave en PITT cooking maken allebei unieke, eigen ontwerpen

De eerste samenwerking dateert van 2009. PITT cooking en Wave laten zien hoe kookpitten en afzuiging in één design kunnen samenkomen. “Consumenten die over een beurs wandelen of door een magazine bladeren, worden altijd getriggerd als we onze producten in elkaar laten integreren”, zegt Maikel. “Bij ons komen twee specialismen bijeen. Dat biedt fantastische mogelijkheden, zoals een zespitsopstelling en een downdraft die samen volledig in het werkblad zijn verwerkt. Dat vinden we zelf eerlijk gezegd ook heel gaaf.”

De producten van PITT cooking en Wave passen goed bij elkaar. Maikel legt uit dat ook de visie op de keuken bij beide bedrijven gelijk is. “De keuken is tegenwoordig een centrale ruimte in de woning, ze is een living geworden. Dat betekent dat de esthetische waarde ook steeds groter wordt. De beleving van het koken is de afgelopen jaren erg veranderd, kijk maar naar het succes van een platform als 24Kitchen. Als specialisten spelen we daarop in. We zoeken elkaar graag op om samen de allermooiste keukenonderdelen te kunnen presenteren.”

Dat kan alleen als deze specialisten hetzelfde doel voor ogen hebben. “Wave en PITT cooking maken allebei unieke, eigen ontwerpen”, zegt Maikel. “We staan voor hoogwaardige functionaliteit, gekoppeld aan schoonheid. Dat is wat de keuken van tegenwoordig vraagt. Omdat we dezelfde mentaliteit hebben, versterken we elkaar.

Wat ik heel belangrijk vind, is het serviceniveau van onze partners. Wij willen alleen samenwerken met bedrijven die de consument maximaal ondersteunen als dat een keer nodig is. Aan het hoofd van Wave staan jonge, dynamische ondernemers die dat belang ook inzien.”

Het kan de toekomstige samenwerking alleen maar mooier maken, denkt Maikel. “We zijn beide volop in ontwikkeling. Wave lanceert doorlopend nieuwe ideeën en toepassingen. Het bedrijf heeft een andere manier geïntroduceerd van afzuigingen ontwerpen, met veel oog voor stijl. Wij doen hetzelfde, maar dan met gaskookpitten. Het kan niet anders dan dat wij elkaar blijven opzoeken.”

PITT cooking

Bekijk de collectie
Wave Fashion Boek 2018/2019